За нас

Аз съм текстово блокче. Натиснете на бутона за редактиране за да промените този текст. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1996

През 1996г. е основана КФК в гр. Варна, България. В началото фирмата прави основно проекти за ремонтно оборудване и гъвкаво отговаря на нуждите на растящия руски пазар. Събира се екип от опитни инженери, положили основата на производството по-късно.

2000

Началото на новото хилядолетие е ново начало и за КФК. През тази година фирмата прави сериозни стъпки към бъдещето си на сериозен производител. Придобиват се производствени помещения  и започва организация на производство в България. Негови основни продукти са отново машините за индустриален ремонт, които по-рано са проектирани. Започва сложния процес на придобиване и усъвършенстване на производствени мощности, продължаващ досега. Това води до обособяване на производствените звена каквито са днес Корпусен цех с възможности за заваряване, автоматизирано рязане и огъване на листов материал, повърхностна обработка. Прахово боядисване, малко звено за термична обработка, КИПиА отдел.

2001

Друга важна крачка през 2001 г. се сертифицираме по ISO. Системата за управление на качеството влияе върху всички нива по структурата на компанията и я оптимизира .

2005

През 2005 г. започваме проекти на изделия извън основната дейност на компанията – машини за индустриални ремонти. Проектира се прикачен инвентар за пътностроителни машини, хидравлични подемници, прикачен инвентар за мотокари, гребла за сняг и много други. Проектират се и платежни терминали за безкасови плащания, като тази идея по-късно ще премине в създаването на кафеавтомати с платежни функции.

2006

Този период слага началото на кооперативна работа с външни клиенти, като Ролс Ройс, а по-късно и Атлас Копко и други  гиганти в индустрията на световно ниво, намерили своя партньор в България в наше лице.

2007

Започва организирането на нов цех за механична обработка, чиито машини съществуват като производствена мощност, но сега те се обособяват в специализиран отдел и се закупуват нови стругове, обработващи центри и др.

2012

През 2012 г. започваме, а след това и реализираме проекта за Кафеавтоматите с платежни функции. Този проект намира своя успешен пазар в Румъния и броя на нашите машини в северната ни съседка се увеличава все повече. Вече разработваме и подобрени модели на нашите машини. Този продукт е един от малкото иновативни и високо технологични такива, произвеждани в България.

2016

Август 2016 въведен в експлоатация новия електромонтажен цех.

Производствени мощности 

 • Корпусен цех

  С възможности за рязане, заваряване и огъване на метални изделия.

 • Металообработващ цех

  За прецизна обработка на изделията (струговане, фрезоване и др.)

 • Бояджиен цех

  Линия за конвенционално и прахово боядисване.

 • КИПиА

  Табла, индустриална електроника и автоматизацията. Виж още…

 • Термична обработка

  Пещи и вани за отгряване.

 • Проектантски отдел

  Пресъздаваме вашите идеи в реалността.

Огнян Спасов Regional Manager, EM

По различни поръчки те са произвеждали за нас:

 • Елементи за металообработващи машини
 • Прикачен инвентар за багери
 • Прикачен инвентар за пътностроителни машини
 • Гребла за сняг
 • Вилични удължители

И много други машини и метални изделия.

Като резултат сме изключително доволни както от всеобхватните им възможности в металообработката, така и от способността им да дават конкретни решения отговарящи на нуждите на индустрията. Не без значение е и коректността в финансовите взаимоотношения между нашите две компании .
Нито сътресения на пазара, нито финансови кризи са успели да прекъснат партньорските ни контакти и ще се радваме те да продължават. С увереност можем да препоръчаме КФК на всички заинтересовани от техните възможности и продукти .

[/vc_column]
Андрей Станев Manager, Navisim

Ние създаваме основно софтуер за навигационно обучение в морското дело и като такава се доверихме на КФК за хардуерната част – конкретно мостик – конзола за симулаторите. Доволни сме от качеството на изпълнение както по корпусът така и електро-инжинерната част свързана с управлението на симулатора.
Нашите партньори от КФК се справиха много добре с комплексната задача по изграждане на корпуса, коректната му комуникация и управление на софтуера и добрия му външен вид – важен за нашите клиенти. Благодарим КФК за качественото проектиране и адекватните технически решения дадени за нашия продукт.

[/vc_row]

[/row]